Nieuws

T2-campus en partners wakkeren leergoesting verder aan in Genk

T2-campus en haar kernpartners SyntraPXL, VDAB en EducaThor bundelen de krachten met KRC Genk, Stebo, stad Genk, EnergyVille en Agoria/Sirris voor een gloednieuw project waarbij de “leergoesting” in diverse Genkse wijken verder wordt geprikkeld. Concreet beogen de verschillende organisaties de bewoners van Nieuw Texas en Waterschei via tal van acties te enthousiasmeren om op informele wijze bij te leren over de thema’s ‘energie’ en ‘techniek’. Op die manier slaan de partners een belangrijke brug tussen onderwijs, kenniscentra en de bredere Genkse gemeenschap.

T2-campus onthult gloednieuw kunstwerk van Koen Vanmechelen

De T2-campus in het Genkse Thor Park pakt uit met een indrukwekkend kunstwerk van Koen Vanmechelen. Met de onthulling van ‘Cosmopolitan Fossil’ zet de campus een nieuwe stap in haar evolutie naar een leeromgeving waarin kunst een belangrijke rol speelt. Zo beoogt T2 zowel trainees als bezoekers verder te inspireren en haalt ze bovendien het werk in huis van een internationale kunstenaar met sterke lokale roots.

T2-campus en stad Genk bundelen krachten voor de Genkse maakindustrie

De T2-campus en stad Genk slaan de handen in elkaar voor de lancering van een bijzondere eventreeks voor de Genkse maakindustrie. Door de versterkte automatisering, robotisering en algemene stijging van kosten staat de sector immers onder druk. Via het organiseren van diverse interactieve infosessies beogen de stad en de innovatieve opleidingscampus alvast een deel van de oplossing te vormen. Onder de noemer ‘Genk Maakt’ wordt er in dat kader op 18 april een eerste event opgezet in de state-of-theart omgeving van T2-campus, waar er via een inspirerende ontbijtsessie gefocust wordt op de maakprofielen van de toekomst.

Tweede Voka Talentcenter opent in september in Genk

Vijf maanden na de opstart heeft het Voka Talentcenter in Hasselt al 614 Limburgse leerlingen tussen 12 en 14 jaar geholpen met de zoektocht naar een objectief en onderbouwde studiekeuze. Tegen de zomer van 2024 zullen dat er meer dan 1.600 zijn. Vooral natuurwetenschappen, klassieke talen en STEM behoren tot de meest aanbevolen studierichtingen. De interesses van de geteste jongeren lopen uiteen terwijl leerlingen uit de B-stroom lager scoren op het vlak van wiskunde en redeneervermogen. Door het grote succes van het Talentcenter in Hasselt opent Voka – KvK Limburg een tweede Talentcenter in de T2-campus in Genk dat bij de start van het volgende schooljaar in september de deuren zal openen.

Ben jij de STEM-coach die we zoeken? | EducaThor zoekt collega!

Ben jij die leerkracht of coach met dat tikkeltje meer? Heb je zin om ons team op T2-campus te versterken?
EducaThor zoekt een nieuwe STEM-coach om elke dag jongeren te enthousiasmeren voor STEM!

Van 6 tot 66+: In T2 leert iedereen!

Onze T2-campus in het Genkse Thor Park leverde in 2022 maar liefst 4.000 afgestudeerde trainees af. Daarbovenop beleefden zo’n 6.000 jongeren hier een heuse STEM-ervaring. Een absoluut record. Leerlingen, werkzoekenden, werknemers en ondernemers: allen scherpten ze hun vaardigheden aan in onze innovatieve opleidingscampus waar SyntraPXL, VDAB en EducaThor dagelijks Limburgs techtalent ontwikkelen. En ook de plannen voor 2023 zijn ambitieus!

SyntraPXL-alumni in Hollywood – Het verhaal van Metaphysic

Chris Umé, alumnus van SyntraPXL en zaakvoerder van Metaphysic, was het afgelopen jaar niet uit de media weg te denken. Chris specialiseert zich sinds enkele jaren in het maken van hyperrealistische synthetische media. Met zijn deepfakevideo’s van Tom Cruise veroverde hij in februari 2021 het internet.

T2-campus & Hamster Cleaning slaan de handen in elkaar!

Een goede ventilatie is belangrijk, daar waren we in T2-campus reeds voor de coronacrisis van overtuigd. Doorheen het gebouw lopen dan ook duizenden meters aan luchtkanalen die de luchtkwaliteit in de campus waarborgen. Een inventief systeem, dat goed onderhouden moet worden. Dat is immers niet alleen voordelig voor de gezondheid en de brandveiligheid; het werkt ook nog eens energiebesparend.

De opening van ons gloednieuw Safety Lab!

Op 14 maart 2022 pakten we op T2-campus uit met een fonkelnieuwe opleidingsruimte: het Safety Lab. Onze technologiecampus staat al langer gekend om haar state-of-the-art infrastructuur, die we sinds de opening in 2018 regelmatig actualiseren en uitbreiden. Met de opening van het Safety Lab boren we nu ook een nieuwe markt aan en zetten we de deur open voor diverse veiligheidsopleidingen.

Een opleiding tot productieoperator en een flinke portie zelfvertrouwen

Maak kennis met Juan!  Aanvankelijk schrijnwerker van beroep, maar door een herstructurering bij zijn vorige werkgever verloor hij na 24 jaar trouwe dienst zijn job. Al snel kon hij aan de slag als productiemedewerker bij Greenyard Bree; een bedrijf dat verse groenten en fruit verwerkt tot allerlei soepen, sauzen en pastagerechten.

Een nieuwe start in een compleet andere sector die vele deuren voor hem opende.

Herbekijk de livestream van de TECHtalk: Innovatie via deepfake

Chris Umé, oud student ‘visual effects artist’ bij SyntraPXL, behaalde de internationale pers met zijn deepfakevideo’s van Tom Cruise en behoort intussen tot de wereldtop in deepfake en artificiële intelligentie.

Op 28 oktober 2021 stonden Chris en zijn broer Kevin ons te woorden tijdens een hybride TECHtalk over ‘deepfakes.

Anne – de eerste cursist die afstudeerde in de specialisatie Cybersecurity

In de opleiding ICT Infrastructuurbeheerder, die te volgen is op T2-campus, voorziet VDAB naast een sterke basiskennis ook ruimte voor specialisatie en verdieping in specifieke interesses van cursisten.

Anne is de eerste cursist die afstudeerde in de specialisatie Cisco CyberOps, na een succesvolle stage bij het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB). We vertellen je graag haar inspirerende verhaal.

T2-campus is jarig! | Van bouwplannen tot bruisende campus.

Hiep hiep hoera! T2-campus blaast 3 kaarsjes uit!

Voor de gelegenheid nemen we je graag mee doorheen de belangrijkste gebeurtenissen van de voorbije jaren; van de allereerste bouwplannen tot de bruisende campus die we zijn!

Op de hoogte blijven van de future plans van T2-campus?

"*" indicates required fields

Schrijf je in
This field is for validation purposes and should be left unchanged.