De opening van ons gloednieuw Safety Lab!

14.03.2022 Safety SyntraPXL

Op 14 maart 2022 pakten we op T2-campus uit met een fonkelnieuwe opleidingsruimte: het Safety Lab. Onze technologiecampus staat al langer gekend om haar state-of-the-art infrastructuur, die we sinds de opening in 2018 regelmatig actualiseren en uitbreiden. Met de opening van het Safety Lab boren we nu ook een nieuwe markt aan en zetten we de deur open voor diverse veiligheidsopleidingen.

Kernpartner SyntraPXL springt mee op de kar en heeft alvast tientallen nieuwe opleidingen rond veilig werken met interne transportmiddelen in haar aanbod opgenomen. “Met onze Safety-opleidingen nemen we een belangrijke maatschappelijke rol op. Veel kleine kmo’s hebben immers niet de know-how of ruimte om intern dergelijke opleidingen te organiseren, terwijl veiligheid natuurlijk van cruciaal belang is op elke werkvloer. Deze bedrijven kunnen nu zonder problemen in T2-campus terecht”, zegt Sandra Huysmans, directeur PXL NeXT.

Kennisoverdracht

Geert Bormans, Safetymanager bij SyntraPXL business, beaamt de nood aan kwaliteitsvolle veiligheidsopleidingen: “We zien nog te vaak dat in kleinere bedrijven de veiligheidskennis mondeling van de ene werknemer aan de andere wordt doorgespeeld. Dat leidt uiteraard tot gevaarlijke situaties. In het gespecialiseerde Safety Lab kunnen we deze kennisoverdracht voor bedrijven structureel organiseren. Dat kan zowel via het open aanbod als via bedrijfsopleidingen op maat.”

Ook campusmanager Stef Vermeulen ziet potentieel in het nieuwe lab: “Via het e-mobility trainingcenter, slimme stad TECHville, het high-tech electro lab en vele andere opleidingssruimten beschikken we in T2-campus over een prachtige infrastructuur. De opening van het Safety Lab vormt hier een mooie aanvulling op en biedt de kans om de activiteiten van onze kernpartners SyntraPXL, VDAB en EducaThor nog verder uit te breiden.”

Dit kan je ook interessant vinden

T2-campus en stad Genk bundelen krachten voor de Genkse maakindustrie

De T2-campus en stad Genk slaan de handen in elkaar voor de lancering van een bijzondere eventreeks voor de Genkse maakindustrie. Door de versterkte automatisering, robotisering en algemene stijging van kosten staat de sector immers onder druk. Via het organiseren van diverse interactieve infosessies beogen de stad en de innovatieve opleidingscampus alvast een deel van de oplossing te vormen. Onder de noemer ‘Genk Maakt’ wordt er in dat kader op 18 april een eerste event opgezet in de state-of-theart omgeving van T2-campus, waar er via een inspirerende ontbijtsessie gefocust wordt op de maakprofielen van de toekomst.

Tweede Voka Talentcenter opent in september in Genk

Vijf maanden na de opstart heeft het Voka Talentcenter in Hasselt al 614 Limburgse leerlingen tussen 12 en 14 jaar geholpen met de zoektocht naar een objectief en onderbouwde studiekeuze. Tegen de zomer van 2024 zullen dat er meer dan 1.600 zijn. Vooral natuurwetenschappen, klassieke talen en STEM behoren tot de meest aanbevolen studierichtingen. De interesses van de geteste jongeren lopen uiteen terwijl leerlingen uit de B-stroom lager scoren op het vlak van wiskunde en redeneervermogen. Door het grote succes van het Talentcenter in Hasselt opent Voka – KvK Limburg een tweede Talentcenter in de T2-campus in Genk dat bij de start van het volgende schooljaar in september de deuren zal openen.