Herbekijk de livestream van de TECHtalk: Innovatie via deepfake

29.10.2021 Deepfake TECHtalk

Chris Umé, oud student ‘visual effects artist’ bij SyntraPXL, behaalde de internationale pers met zijn deepfakevideo’s van Tom Cruise en behoort intussen tot de wereldtop in deepfake en artificiële intelligentie.

Op 28 oktober 2021 stonden Chris en zijn broer Kevin ons te woorden tijdens een hybride TECHtalk over ‘deepfakes.

Chris vertelde hoe hij zich na zijn opleiding specialiseerde in verschillende toepassingen van artificiële intelligentie, wierp licht op de technologie achter het fenomeen en legde uit hoe hij zichzelf naar verschillende Hollywoodstudio’s lanceerde
Kevin, zaakvoerder van Metaphysic.ai, gaf daarna een stevig woordje uitleg over ondernemerschap en het opstarten van een techbedrijf in het buitenland.

Een inspirerend verhaal over technologie, ondernemen, doorzettingsvermogen én broederschap.

Ben je geprikkeld? Heb je vragen? Heb je interesse in een opleiding rond deepfake en artificiële intelligentie? Geef dan TECHtalk-host en T2-Community Builder Anneleen Conjaerts een seintje.

Je kan de TECHtalk hieronder herbekijken.

Dit kan je ook interessant vinden

T2-campus en stad Genk bundelen krachten voor de Genkse maakindustrie

De T2-campus en stad Genk slaan de handen in elkaar voor de lancering van een bijzondere eventreeks voor de Genkse maakindustrie. Door de versterkte automatisering, robotisering en algemene stijging van kosten staat de sector immers onder druk. Via het organiseren van diverse interactieve infosessies beogen de stad en de innovatieve opleidingscampus alvast een deel van de oplossing te vormen. Onder de noemer ‘Genk Maakt’ wordt er in dat kader op 18 april een eerste event opgezet in de state-of-theart omgeving van T2-campus, waar er via een inspirerende ontbijtsessie gefocust wordt op de maakprofielen van de toekomst.

Tweede Voka Talentcenter opent in september in Genk

Vijf maanden na de opstart heeft het Voka Talentcenter in Hasselt al 614 Limburgse leerlingen tussen 12 en 14 jaar geholpen met de zoektocht naar een objectief en onderbouwde studiekeuze. Tegen de zomer van 2024 zullen dat er meer dan 1.600 zijn. Vooral natuurwetenschappen, klassieke talen en STEM behoren tot de meest aanbevolen studierichtingen. De interesses van de geteste jongeren lopen uiteen terwijl leerlingen uit de B-stroom lager scoren op het vlak van wiskunde en redeneervermogen. Door het grote succes van het Talentcenter in Hasselt opent Voka – KvK Limburg een tweede Talentcenter in de T2-campus in Genk dat bij de start van het volgende schooljaar in september de deuren zal openen.