VDAB en Deliva organiseren jobdag voor productieoperatoren

Het beroep productieoperator is enorm gegeerd op de arbeidsmarkt, met veel openstaande vacatures tot gevolg. Om op deze grote vraag in te spelen biedt VDAB niet enkel de opleiding productieoperator op T2-campus aan, maar organiseerden zij ook een Incompany jobdag bij werkgever Deliva in Genk. VDAB en Deliva mochten daarbij ruim 15 enthousiaste kandidaten ontvangen.

Na een korte bedrijfspresentatie konden de geïnteresseerden een kijkje nemen op de werkvloer en kennismaken met de vacatures. Op het einde van de jobdag werd met alle kandidaten een sollicitatiegesprek gevoerd. Om ook anderstaligen een kans te bieden werd bovendien taalondersteuning aangeboden door VDAB en Stebo.

Het VDAB-team blikt met een goed gevoel terug: “Zulke gerichte jobdagen zijn een unieke kans voor kandidaten in de productie en industrie. Geïnteresseerden kunnen er uitgebreid kennismaken met de job en de werkgever, alvorens zich kandidaat te stellen voor de functie.”

Ook Heidi Drijvers, HR-manager bij Deliva, spreekt van een succes: “Ik moet zeggen dat ik enorm positief verrast was over hoe geïnteresseerd de kandidaten waren. De jobdag zorgde er bovendien voor dat we een 4-tal kandidaten konden laten opstarten en 3 kandidaten in onze pool hebben geplaatst. Een heel goed resultaat, voor herhaling vatbaar!”

Ook nieuwsgierig naar de activiteiten van VDAB? Neem dan zeker eens een kijkje in hun acitiviteitenkalender!

X
X
X