TALim – Jongeren ontdekken ‘later’ op T2-campus

Afgelopen zaterdag vormde T2-campus het decor voor een bijeenkomst van TALim. TALim, kort voor ‘Talenten Academie Limburg’, is een initiatief waarin kwetsbare jongeren gestimuleerd worden om zich te ontplooien en te ontdekken wat ‘later’ voor hen kan inhouden.

De jongeren gaan een engagement aan van 3 jaar en komen steeds op zaterdagvoormiddag samen voor allerlei workshops, doe-sessies, bezoeken aan bedrijven en andere initiatieven. Zo ontdekken en ontwikkelen ze hun (verborgen) talenten en geven ze vorm aan hun toekomst. Het pilootproject focust zich specifiek op tieners uit Genk.

32 tieners zakten op zaterdag 9 oktober af naar de campus voor de tweede bijeenkomst van TALim. Op de planning: een kennismaking met de wereld van social media en marketing, onder leiding van gastdocenten van Stad Genk en Kingfisher Marketing. Ze kregen onder meer een woordje uitleg over verschillende jobs in de sector, leerden over merkstrategieën met de ‘colaproef’ en staken zelf de handen uit de mouwen om social media content te maken.

De ouders van de jongeren namen ondertussen de tijd om kennis te maken met elkaar in het T2-café.

Meer weten over de werking van TALim? Neem een kijkje op hun website!

X
X
X