T2-campus lanceert online videokanaal T2TV

T2TV, een gratis online videokanaal over techniek en technologie, is gelanceerd! Met T2TV willen we ‘tech’ in al haar facetten tonen aan een breed publiek. Van concrete toepassingen in het dagelijks leven tot interessante opleidingen en bijhorende jobs op de arbeidsmarkt, T2TV dekt de volledige lading en gaat er creatief mee aan de slag.

“Techniek en technologie zijn al lang niet meer weg te denken uit het leven van alledag”, zegt onze Chief Innovation Officer Jan Rombouts. “Dat maakt dat de mogelijkheden van een techopleiding of techjob tegenwoordig eindeloos zijn. Via T2TV spelen we hier op in en koppelen we educatie, innovatie en informatie op een erg vernieuwende wijze. Aan de hand van heel toegankelijke video’s tonen we de kijker hoe techniek en technologie met ons leven verweven zijn en enthousiasmeren we richting een passende opleiding én job. We halen daarbij ook heel wat clichés uit de wereld. ‘Tech’ is immers niet altijd moeilijk, vuil of enkel voor jongens, integendeel zelfs. Via T2TV tonen we hoe bepaalde technieken en technologieën écht in elkaar zitten en maken we de kijker op een toffe, laagdrempelige manier warm voor de techsector. Je moet dan ook absoluut geen technische achtergrond hebben om naar T2TV te kijken, ons videokanaal is er voor iedereen.”

Bedrijfsleven

De thema’s die T2TV behandelt spreken alvast tot de verbeelding. ‘E-mobility’, ‘cybersecurity’, ‘AR &VR’ en ‘artificiële intelligentie’ passeren de revue, maar ook topics als ‘3D-printen’, ‘bouwinnovaties’ of ‘technieken op de werkplaats’ komen uitvoerig aan bod. Er wordt daarvoor samengewerkt met experts uit het bedrijfsleven. Zo verleenden toonaangevende organisaties als ING en Leaders in Security alvast hun samenwerking, maar speelden ook de docenten en vakexperts van T2-kernpartners SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor een cruciale rol bij de totstandkoming van T2TV. De campus kiest in die zin voor een duidelijke connectie met het bedrijfsleven en zet in dat kader consistent in op diverse partnerships.

De ambities van T2-campus liggen naar goede gewoonte hoog: T2TV dient hét Nederlandstalige kanaal bij uitstek over techniek en technologie te worden. Het videokanaal beoogt haar content in de toekomst dan ook verder uit te breiden met een regelmatige blik achter de schermen bij tal van techbedrijven, waarbij een directe link gelegd wordt naar openstaande vacatures. Ook de verdere uitbouw van een interactief leerplatform staat op het programma. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Surf dan naar www.t2tv.be

Vragen? Neem contact op met T2-communicathor en T2TV-projectmanager Kim Vandeloo, kim.vandeloo@t2-campus.be

Volg T2TV op:

https://www.instagram.com/t2tv.be

https://www.youtube.com/channel/UCR6hG88ErPkRbFiUiHhE6Kg

X
X
X