New Energy

Het New Energy‐lab omvat de meest innovatieve technieken uit de energiesector. Het Smart House is een doe‐lab met de nieuwste technieken in energie, domotica, ventilatie, .… De stookstraat geeft de mogelijkheid om installateurs zo volledig mogelijk op te leiden en op het energiedak vind je zonnepanelen, windmolens, … die rechtstreeks in verbinding staan met het New Energy ‑lab.

Smart Factory

De Smart Factory is een intelligente productielijn, die alle elementen omvat van Industrie 4.0. Denk robots en cobots,  industriële Internet of Things‐ toepassingen, …  Technici en operatoren kunnen op de T2‑campus kennis maken met de fabriek van de toekomst en zich zo voorbereiden op een digitale toekomst.

DIGITAL SKILLS

Versterk je digitale vaardigheden. Leer efficiënter werken door het gebruik van digitale hulpmiddelen. Leer hoe je je business kan laten groeien door gebruik te maken van digitale tools. We helpen je over de drempelvrees heen om meer digitaal te worden.

VR/AR/IR

VR/AR/IR zullen een grote impact hebben op zowel operationele businessmodellen, alsook op het vlak van nieuwe leermethodieken. VR/AR/IR‐toepassingen zullen de economie een nieuwe boost geven. Zorg dat jij erbij bent.

FUTURE SKILLS LAB

De 21ste eeuw vraagt toekomstbestendige vakexperten. Steeds sneller veranderende situaties stellen eisen aan je vermogen om te kunnen schakelen. Vaardigheden om future proof te zijn, zijn dus onontbeerlijk. Ontwikkel jouw future skills en excelleer.

SMART GRID LABO

In het Smart Grid Labo werken trainees met productie, transport, distributie, verbruik en opslag van energie op een uniek, operationeel en compact elektriciteitsnet.  Meer flexibel netwerk‐ management moet de toenemende invoering van hernieuwbare energie compatibel maken met de conventionele energie.

3D- Printing

3D‐printers zijn geen gadgets meer. Steeds meer wordt de 3D‐printer ingezet in productieopdrachten voor specifieke doeleinden, zowel in kunststof als in metaal.

TECHville

Jongeren (10−18 jaar) beleven in klasverband een technologieavontuur in TECHville. Ze maken van TECHville een slimme stad door oplossingen te zoeken voor uitdagingen waar moderne steden mee kampen.

BROEIKAS

De Broeikas is de ‘ondernemershonk’ van T2‑campus. Een inspirerende ruimte voor ondernemerschap en ondernemendheid met het oog op innovatie en co‑creatie…

MICRO MOBILITY LAB

De state of the art werkplaats geeft partners en bedrijven ruimte voor opleidingsmogelijkheden voor licht elektrische voertuigen (LEV) zoals de e‑step, e‑bike, e‑scooter, … en nog specifieker voor cargofietsen en speedpedelecs.

METAL LAB

In ons metallabo leer je eerst virtueel lassen, om je daarna pas in het echte werk te storten. Zo beperk je de risico’s, materialen en energie.

LAB DUURZAAM BOUWEN

In ons bouwlabo ga je eerst aan de slag met een simulator om de techniek van het leren metsen onder de knie te krijgen, om daarna je techniek te verfijnen in de ‘echte wereld’.

PLASTIQ LAB

In het kunststoffenlabo van PlastIQ leer je hoe de kunststofsector een cruciale rol speelt bij het gebruik van nieuwe materialen en hoe ze impact hebben op recyclage in de circulaire economie.

VIDEO-, FOTO-, GAMING- EN GELUIDSTUDIO

Filmen met drones, monteren en geluidseffecten creëren met top notch apparatuur, ruime fotostudio’s met green key, we hebben het allemaal in onze creatieve studio’s.

X
X
X