En de T2 Innovation Award gaat naar …

Vandaag reikte de T2-campus voor de allereerste keer de T2 Innovation Award uit. Kernpartners EducaThor, VDAB en SyntraPXL riepen deze wedstrijd voor ondernemende TECHtalenten begin dit jaar in het leven om trainees te stimuleren om met hun vaak erg knappe projecten naar buiten te komen. Deze eerste editie was alvast een schot in de roos voor het energieke duo Eran Kaelen en Charles Vancoppenolle. De studenten van de UHasselt/KU Leuven campus Diepenbeek ontwikkelden hun sterke masterproef in nauwe samenwerking met de T2-campus en gingen daarbij aan de haal met de hoofdprijs, zijnde een mooie geldprijs en een uitnodiging voor een exclusief netwerkmoment.

De T2-campus zet TECHtalent graag in de etalage en dat is ook precies wat het doet met de gloednieuwe T2 Innovation Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Om kans te maken op de overwinning werden trainees uitgedaagd om een concrete case, vernieuwend idee, straf eindwerk of interessant onderzoek rond IT, New Energy, New Materials of Elektro in te dienen. Stuk voor stuk thema’s waar T2-campus sterk op inzet.

Studenten van verschillende opleidingen waagden hun kans en trachtten door te stoten tot de finale presentatieronde, waar een deskundige jury hen opwachtte. Bart Peeters van Techni-Consulting, Koen Leenders van SEW Eurodrive en Anneleen Conjaerts van T2-campus onderwierpen de kandidaten daarbij aan een spervuur van kritische vragen en gingen nadien in overleg om de winnaars van de award te bepalen. Zij hielden daarbij voornamelijk rekening met het vernieuwende karakter van de inzending, de brede toepasbaarheid ervan en de mate waarin het project een oplossing biedt voor maatschappelijk relevante problemen. Ook de doortastende aanpak en hands-on mentaliteit van de trainees speelde een belangrijke rol bij de uiteindelijke keuze. De hoogste totaalscore voor deze criteria vond de jury bij het duo Eran Kaelen en Charles Vancoppenolle, beiden masterstudent Industriële Ingenieurswetenschappen Electronica ICT aan de UHassselt/KU Leuven campus Diepenbeek.

Op weg naar een mooie toekomst 

Eran en Charles werkten het voorbije jaar in de T2-campus aan hun awardwinnende masterproef ‘Automatische recuperatie en aanvullingen van goederen in een Industrie 4.0 training productielijn’. Ze maakten daarbij intensief gebruik van de SIF400, een educatieve schaalversie van een slimme fabriek, typerend voor Industrie 4.0. De trainees integreerden daarbij een Automatisch Geleid Voertuig (AGV) in een bestaand productiesysteem op erg innovatieve wijze.

“Eran en Charles brachten niet alleen een inhoudelijk interessant verhaal en een ijzersterke presentatie, ze tikten daarbovenop ook de verschillende vooropgestelde criteria af,” licht juryvoorzitster Anneleen Conjaerts toe. “Als jury waren we unaniem overtuigd van hun werk en visie, de award is hen dan ook dubbel en dik  gegund.“ Met de T2 Innovation Award wil T2-campus trainees niet alleen de nodige erkenning voor hun werk geven, maar hen ook verder op weg helpen richting een mooie carrière. “We nodigen Eran en Charles graag uit voor een exclusief netwerkevent waar ze contacten kunnen leggen met het bedrijfsleven en schenken hen daarbij een mooie geldprijs. Zo hopen we hen een klein duwtje in de rug te geven naar een mooie toekomst.”

De winnaars blikken tevreden terug op het parcours dat ze hebben afgelegd en zijn uiteraard opgetogen met hun overwinning. “Het winnen van de T2 Innovation Award is een fijne erkenning voor het werk dat we de voorbije maanden hebben verzet. De ontwikkeling van onze masterproef in T2-campus was een erg leerrijke ervaring, de beloning die er via deze wedstrijd mee gepaard gaat is voor ons een fantastische start van de zomervakantie!”, aldus Eran en Charles.

X
X
X