Een opleiding tot productieoperator en een flinke portie zelfvertrouwen

Maak kennis met Juan!  Aanvankelijk schrijnwerker van beroep, maar door een herstructurering bij zijn vorige werkgever verloor hij na 24 jaar trouwe dienst zijn job. Al snel kon hij aan de slag als productiemedewerker bij Greenyard Bree; een bedrijf dat verse groenten en fruit verwerkt tot allerlei soepen, sauzen en pastagerechten.

Een nieuwe start in een compleet andere sector die vele deuren voor hem opende.

Een kans die Juan met beide handen greep

Enkele maanden na de start van zijn nieuwe job kwamen Greenyard en VDAB samen met een voorstel op de proppen voor Juan: een opleiding tot productieoperator die hem in staat zou stellen om storingen in de infrastructuur en de machines van Greenyard eigenhandig te lokaliseren. Zo zou hij nauw kunnen samenwerken met storingstechniekers en andere technische medewerkers, om storingen snel en efficiënt op te lossen.

Een kans die Juan uiteraard met beide handen greep.

Gedurende 7 weken volgde hij een intensief opleidingstraject in T2-campus, waarna een boeiende stageperiode van 2 weken bij Greenyard volgde. De instructeurs namen Juan en de andere trainees gedurende het gehele opleidingstraject onder hun vleugels en introduceerden hem in de boeiende wereld van onder meer elektriciteit en mechanica.

“De opleiding was voor mij volledig nieuw; ik had nog geen voorkennis in het vak. Dankzij de vakkundige uitleg van de VDAB-instructeurs en de hands-on lessen leerde ik echter binnen een relatief korte periode de kneepjes van het vak.”

Naast een stevige basis aan technische kennis kreeg Juan hulp bij het organiseren van zijn stageperiode en kwam er ook een stukje loopbaanbegeleiding aan bod. Zo kreeg hij onder meer tips over het opstellen van sollicitatiebrieven.

Een verrijking voor werkgever én werknemer

Na het afronden van de opleiding en met zijn nieuwverworven kennis ging Juan opnieuw aan de slag bij Greenyard Bree. Hij is nu in staat om storingen aan de machines op de werkvloer snel te herkennen, te lokaliseren en het eerstelijnsonderhoud eigenhandig uit te voeren. Een verrijking voor werkgever én werknemer.

Wat de toekomst brengt is nog even afwachten, maar Juan sluit zeker niet uit dat hij zich nog meer zal verdiepen en vervolgopleidingen zal volgen. De drang om verder bij te leren is aangewakkerd.

“In de periode waarin ik mijn opleiding volgde heb ik daarnaast ook mijn rijbewijs gehaald. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen gegroeid en sta ik een stuk sterker op de arbeidsmarkt.”

Ook werkgever Greenyard blikt enthousiast terug op het traject: “Tijdens zijn opleidingsperiode bij VDAB bloeide Juan open van een timide werknemer naar een zelfzekere productieoperator die verantwoordelijkheid durft te nemen.”

Benieuwd naar wat VDAB en T2-campus voor jouw loopbaan kunnen betekenen? Neem dan zeker een kijkje in het opleidingsaanbod!

X
X
X