Bedrijven hebben TECHtalent nodig om te groeien.
Samen met een ecosysteem van meer dan 100 technologiebedrijven  zetten we de schouders onder sterke opleidingen voor TECHtalent.

Samenwerking

Via een doorgedreven samenwerking met ons ecosysteem versterken we de koppeling tussen het bedrijfsleven en de T2-campus. Zo’n partnership kan verschillende vormen aannemen. Denk daarbij aan het delen van expertise om onze opleidingen zo goed mogelijk op de noden van de markt af te stemmen of aan het uitlenen van actuele materialen of machines waarop trainees kunnen oefenen. Ook het aanbieden van bedrijfsbezoeken, stages of het begeleiden van eindproeven behoort tot de opties. Samenwerkingen rond workshops, seminaries en evenementen vullen de werking van het ecosysteem verder aan. Zelf een idee waarvoor we dringend rond de tafel moeten zitten? Laat het ons weten!

Good Practices

Sinds de opening van onze campus in 2018 werden al heel wat knappe samenwerkingen met ons ecosysteem op poten gezet. Enkele voorbeelden:

Micro e-mobility lab in samenwerking met Shimano

In september 2020 openden we een gloednieuw lab voor licht elektrische voertuigen zoals e-steps, e-bikes en e-scooters. Kernpartners SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor bieden er verschillende opleidingstrajecten aan, maar ook Shimano Benelux speelde een erg grote rol bij de totstandkoming van het lab. Zij geven er bovendien op structurele basis merkgebonden opleidingen. Ook andere organisaties kunnen gebruik maken van deze moderne infrastructuur voor eigen trainingsdoeleinden of voor cursussen die i.s.m. T2-campus op maat worden uitgewerkt. Zo zetten we in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van het moment en bieden we een antwoord op de vraag naar gespecialiseerde technici binnen e-mobility.

Digital Days voor leerkrachten in samenwerking met Microsoft Belux

De Digital Days van Microsoft België zijn een vaste waarde in het Vlaamse onderwijslandschap, waarbij leerkrachten, directeurs, ICT-coördinatoren ontdekken hoe ze bepaalde digitale tools in hun klas en school kunnen inzetten. In de provincie Limburg worden deze georganiseerd in samenwerking met T2-campus. Hier wordt steeds een uniek Digital Trainer Traject aan gekoppeld, zodat leerkrachten de mogelijkheid krijgen om op hun eigen tempo – ondersteund door een coach van T2-campus – de digitale skills bij te schaven.

TECHtours in samenwerking met VKW Limburg, BRES, Fluvius, ...

De wereld van techniek en technologie verandert snel. Op vraag van diverse bedrijven organiseren we daarom regelmatig interactieve workshops rond de technologieën van morgen. Industrie 4.0, new energy, AR/VR/AI, future (soft) skills, … de mogelijkheden zijn talrijk. Verschillende organisaties – groot en klein – namen reeds aan deel aan dergelijke TECHtours en inspireerden zo hun medewerkers of partners op een erg leerrijke wijze.

Proefopstelling PIDbox in samenwerking met Ilumen

In TECHville beleven jongeren dagelijks een heus technologieavontuur, waarbij ze worden uitgedaagd om de ruimte om te vormen tot een slimme stad. In verschillende teams gaan ze op zoek naar oplossingen voor vraagstukken omtrent energie, elektro, IT, materialen, … Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om aan de slag te gaan met interactieve testopstellingen, zoals de PIDbox van Ilumen, een gepatenteerd toestel dat het rendement van zonnepanelen alsook hun levensduur verlengt. Proefondervindelijk leren de studenten een werkende configuratie op te zetten tussen de PIDbox, de omvormer en de zonnepanelen.

Kwaliteitsvolle materialen in het HVAC-labo in samenwerking met Vasco

Vasco – specialist in onder andere radiatoren, ventilatie, koeling en verwarming – plaatste diverse materialen in het HVAC-labo. Denk daarbij aan lagetemperatuurconvectoren in het energiehuis, maar ook aan een modern ventilatiesysteem. Zo leren de trainees van onze kernpartners met kwaliteitsvolle apparatuur werken, recht uit het bedrijfsleven!

Meer weten over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem rechtstreeks contact op.

X
X
X