Ontdek de THOR site en los onderweg quizvragen op die jullie meer leren over energietransitie. Beklim de terril voor een adembenemend uitzicht. Meer info…

Onderzoeks- en projectgebaseerde activiteiten rond STEM. We bouwen en programmeren projecten met Micro:bit. Meer info…

Leer programmeren met ‘blokken’ op onze iPads. Robots Dash en Sphero zorgen steeds voor veel (leer)plezier. Wie kan het snel het parcours perfect uitrijden? Meer info…

Zeven uitdagingen waarin allerhande competenties getest worden wachten op de klas. Per leeftijdsgroep een aangepast programma.  Met voor- en natraject in de klas. Meer info…

Een spannende beleving  in de broeikas van T2-campus met achteraf een workshop programmeren met Micro:bit. Meer info…

We stimuleren de ondernemende skills van jongeren. We dompelen hen onder in een ondernemend traject. Ze leren samenwerken, de kracht van een team ontdekken en oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Meer info…

De leerlingen gaan aan de slag in een productieomgeving. Ze krijgen de kans om productieprocessen op te zetten volgens de LEAN-methode. Dat is samen op zoek naar oplossingen gaan om processen te verbeteren.

 

Duurzame energie? Groene energie? Wat wil dat zeggen? Ontdek met je leerlingenen hoe zonlicht omgevormd wordt tot bruikbare elektriciteit. Onderzoek wat er nodig is om een lichtbron te laten branden met behulp van wind in het Smart grid labo.

Slimme netwerken zorgen voor een betere afstemming van vraag en aanbod van energie. De tien verschillende opstellingen in dit labo bieden een interessante vorming overduurzaamheid, productie, trans-port, distributie, verbruikenopslagvanenergie.

De Serious Urban Game #WORK wil enerzijds jongeren inzicht geven in de werking van de arbeidsmarkt. Het wil jongeren spelenderwijs gidsen in hun zoektocht naar werk en hen een eerste positieve ervaring met de arbeidsmarkt meegeven. Gespeeld in T2-campus. Waar ook SyntraPXL en VDAB het spel mee ondersteunen. Meer info…

Geocaching op THOR Park, dat is met een GPS-toestel en coördinaten een geocache vinden. Deze coördinaten vind je via de multicache. Een soort van vragenzoektocht die telkens een stukje van de locatie van de cache vrijgeeft bij juist antwoord. De vragen gaan over slimme steden, maakindustrie en energietransitie.

Aanbod en prijzen geldig vanaf 3 septemer 2021. Prijs per ingeschreven leerling.

Mis je bepaalde infrastructuur op jouw school om de leerplandoelstellingen te behalen of wil je de leerlingen laten proeven van de allernieuwste technieken en materialen?

Wil je eenmalig of wekelijks lesgeven in onze campus? Dat kan!

 

Labo's

De meest innovatieve technieken uit de energiesector zijn verzameld in het lab New Energy. Het Smart House is een doe-lab. Het is opgebouwd als een echte woning voor een optimale  praktijkervaring.  Plaatsen van domotica, ventilatie, zonnepalen, sanitaire- en verwarmingsinstallaties, …. De stookstraat biedt de mogelijkheid om allerhande types van verwarmingsketels te bestuderen en onderhouden. Het Smart Grid labo biedt boeiende cursussen over groene energie, energieverbruikers en alle componenten van een energie-net. Deze leerstof start vanuit de basistechnologie en gaat tot uitgebreide industriële toepassingen.

Lab new energie

Gyproc afwerkingstechnieken, constructie van daken, werken op hoogte, metsen, vloeren en tegelen, …. In het bouwlabo is er voldoende ruimte om grotere constructies te maken in een droge omgeving. 

Lab duurzaam bouwen

De unieke labs elektro residentieel en industrieel, domotica en elektronica spelen in op vernieuwende evoluties in de elektrosector en bieden cursisten de mogelijkheid om in een omgeving van professionals, hands‐on met de basis technieken tot nieuwste technologieën te werken.

Elektro Lab

In het metaallabo leer je lassen, draaien, frezen, CNC, zagen, knippen, plooien en over hydraulica, onderhoudstechnieken, pneumatica, enz. Voor je in één van de 24 lascabines aan de slag gaat kan je bijvoorbeeld eerst virtueel leren lassen. Zo beperk je de risico’s, materialen en energie. 

Metal Lab

Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij, de elektrisch aangedreven voertuigen. Onlangs geopend! 

Lab micro E-mobility

Op de pagina ‘infrastructuur’ van T2-campus. 

De T2‑campus is een opleidingscampus voor techniek en technologie voor leerlingen, werknemers, ondernemers en werkzoekenden die dagelijks 1.300 mensen op weg naar tech helpt. Het is een inspirerende plek die technologie ademt en in de etalage zet. T2-campus wil zoveel mogelijk TECHgoesting creëren met zijn aanbod van meer dan 300 opleidingen. Op die manier willen we de meer dan 1000 oningevulde vacatures in techniek en technologie in Limburg alleen invullen.

Info & Contact

Openingsuren

Weekdagen EducaThor
08u30 tot 17u00
Zaterdag (tijdens Technologiebende)

09u30 tot 12u30
Zondag

gesloten

X
X
X