fbpx

Je feedback is welkom

SOS online legeven #2: Hoe maak ik leuke video’s voor mijn leerlingen?

Leer­krachten zijn helden!

We deden een bevra­ging bij leer­krachten om na te gaan waar we als Educa­Thor leer­krachten kunnen onder­steunen in hun online lesgeven.
Er kwamen een paar heel concrete vragen uit de bus:

#2: Hoe maak ik leuke video’s voor mijn leerlingen?

Doe ik dat dan live of in een vooraf opge­nomen video? En hoe doe je dat nu?

Inno­vaThor leer­me­tho­dieken Bart Boelen maakte een handige info­graphic die je de weg wijst in het vide­o­land­schap, met daarin heel wat voor­beelden en links naar diverse hand­lei­dingen! Ook vind je er een hele lijst met websites vol bestaande (inter­ac­tieve) film­pjes die je meteen kan gebruiken in je lessen zoals bijvoor­beeld WeZooZ. Check it out!

Liever geen live les? Hoe dan wel?

Wel, met Power­Point of Keynote (Mac) kan je makke­lijk op voor­hand je presen­tatie opnemen en de video online plaatsen. In deze programma’s zit een func­ti­o­na­li­teit die je stem en presen­tatie opneemt. Bart legt in deze snelle video­cursus uit hoe je dit doet.

Is er ook een interactieve optie?

Jazeker, zoek je naar meer inter­ac­ti­vi­teit met en tussen je leer­lingen? Dan is Nearpod misschien iets voor jou. Nearpod is een inter­ac­tieve presen­ta­tie­tool voor de tablet. Het geeft moge­lijk­heid tot testen, vragen en zelfs samen­werken.

Jij geeft de presen­tatie van thuis uit en je leer­lingen volgen mee op hun eigen tablet. Nadat je een stuk leer­stof hebt uitge­legd, kan je meteen bij hen polsen of ze het begrepen hebben.  Dit kan door middel van een open vraag, een poll, een kleine quiz of zelfs door hen iets te laten tekenen.

Ontdek in deze instruc­tie­video hoe je zo’n presen­tatie in elkaar steekt en in deze video hoe een Nearpod precies werkt voor leer­kracht en leer­ling.

Bekijk zeker ook de drie andere arti­kels in deze reeks. Hope­lijk helpen we je hiermee al verder op weg. Heb je toch nog vragen voor ons? Laat het zeker weten via educathor@​genk.​be.

Keep going and keep growing!         

#samen­te­gen­corona

Feedback

0 reacties

Schrijf in voor onze Nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

Mail lijst

U bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This
X
X
X