fbpx
TECHtalent Jeroen: “Mijn droom? Dankzij mijn nieuwe expertise een werkvisum krijgen in Australië.”

20jan08:0016:00Dag van de Bouw TECHtalksvoor bouw­pro­fes­si­o­nals

21jan14:0017:00Inspi­ra­tiedag: iPads in tech­nie­k­on­der­wijsiPad in de techniek‐ of prak­tijkvak

28jan12:3013:00Start to Connect @Jani Chris­sa­fakisLean­ma­na­ge­ment in indu­strie 4.0

28jan14:0017:00Inspi­ra­tiedag Book­wid­gets in tech­nie­k­on­der­wijs

03feb08:3017:00Volta Electro Braintest je elec­tro­kennis

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Bij T2‑campus willen we graag helpen dromen waar te maken. Jeroen droomt ervan de wereld te zien en een werk­visum voor Australië te bemach­tigen. Wij hielpen hem alvast aan de juiste skills om hem een stapje dichter bij zijn doel te brengen. Hoe? Lees het hier!

“Ik heb logis­tiek gestu­deerd en mijn eerste job was ook in die sector: bij JLG in Maas­me­chelen,” vertelt Jeroen. “Toffe job, maar ik wilde de wereld zien. Op mijn twee­ën­twin­tigste vertrok ik naar Australië met een werk­visum. Ik deed er alle jobs die ik kon krijgen: barista in een koffiebar, kelner in een Mexi­caans restau­rant, sales voor Oxfam, mede­werker in een hostel… Daarna reisde ik verder naar Azië en ook in Japan heb ik in een ‘guest house’ gewerkt.”

Op zoek naar groeikansen en zelfstandigheid

“Eind 2014 kwam ik weer thuis en ging opnieuw aan de slag in de logis­tiek,” vervolgt Jeroen zijn verhaal. “Maar ik kreeg niet meteen groei­kansen, en ik wilde mijn eigen ding doen.”

“Na een oplei­ding bij Syntra ging ik aan de slag als zelf­standig schilder. De zaken gingen goed, maar ik had het onder­schat. Elke dag vertrok ik om 5 uur ‘s morgens om te gaan schil­deren tot 5 of 6 uur ‘s avonds. Na het eten ging het werk verder: klanten bellen en bezoeken, offertes maken en admi­ni­stratie doen tot ik om tien uur uitgeput in bed viel. Het was een boei­ende erva­ring maar ik wist: dit hou ik niet mijn hele leven vol. Boven­dien kon ik mijn fijne tijd in Australië niet uit mijn hoofd zetten…”

work in progress

“Ik stopte met de zaak en besloot voor mijn droom te gaan: me speci­a­li­seren in een beroep dat niet iedereen kan en waar overal  ter wereld vraag naar is,” vertelt Jeroen. “Na de oriën­te­rende oplei­ding ‘metaalbad’ bij VDAB wist ik het: CNC‐frezen. Frezen is een tech­niek om metaal te bewerken, met de hand of met een compu­ter­ge­stuurde CNC‐machine. Een moer bijvoor­beeld, maak je door te frezen,” legt Jeroen uit. ”

“Ik heb de oplei­ding in de T2‑campus met veel enthou­si­asme gevolg. Ze was super. Ik leerde eerst hand­matig frezen voor we met CNC begonnen. Dat gebeurt niet meer zo vaak in de indu­strie, maar het is wel de perfecte basis: ik weet nu wat er in elke stap gebeurt. Na mijn oplei­ding vond ik meteen werk bij Werk­huizen Hengel­hoef als CNC‐insteller‐bediender. En mijn droom blijft natuur­lijk: dankzij mijn nieuwe exper­tise een werk­visum krijgen voor Australië. Ik laat nog iets weten als het lukt,” lacht Jeroen

Opleiding insteller‐bediener CNC‐werktuigmachine

Voor wie

Werk­zoe­kenden

Aanbod

De cursisten krijgen een basis­cursus mecha­nica, leren draaien en frezen en CNC‐machines instellen.

Duur

Gemid­deld 26 weken, afhan­ke­lijk van begin­ni­veau en tempo.

Info

Info en inschrijven via de oplei­din­gen­gids (code 100600)

agsdix-fas fa-calendar-alt

Events

agsdix-fas fa-graduation-cap

educa-
thor

Opleiding

agsdix-smt2-local-library

Nieuws

agsdix-fas fa-chart-line

onder-
nemen

agsdix-fas fa-user-cog

Jobs

L

Pin It on Pinterest

Deel dit
X
X
X