TECHtalent Diana: één jaar later

26sep(sep 26)19:0012dec(dec 12)21:00STEM commu­nityCreëer samen met andere leer­krachten Arduino STEM projecten!

08okt(okt 8)09:0018(okt 18)12:00EU Code Week (volzet)Vergroot je digi­tale skills

15okt19:0021:00EdTech­playgroundProef & speel met nieuwe educa­tieve tech­no­lo­gieën!

16okt09:0012:00EU Code Week: Rasp­berry Pi voor leer­krachtenOntdek de STEM­mo­ge­lijk­heden van de mini‐computer

21okt09:0012:30Google Digi­taal Atelier 3: social media marke­tingVDAB work­shop

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Remember Diana (18)? Ze vertelde ons een jaar geleden, toen 17 jaar,  over haar studie Indu­striële Weten­schappen, het belang van vrouwen in tech en haar ambitie om met haar studie haar steentje bij te dragen in de medi­sche wereld. Hoe het vandaag met Diana gaat? Lees mee!

Alweer een jaar voorbij! Hoe heb je afgelopen jaar beleefd?

Diana: Helaas deed ik vorig jaar mijn jaar opnieuw. Het was voor mij dus vooral herha­ling en wat minder uitda­ging, maar dat heeft me niet tegen­ge­houden om bij te leren! Met de klas zijn we enkele keren op de T2‑campus geweest om de Lucas Nülle opstel­lingen te gebruiken, altijd leer­rijk! En daar­naast ging ik zelf op zoek naar nieuwe info en uitda­gingen.

Wil je wat van je ontdekkingen prijsgeven aan de T2’ers?

Diana: Een inte­res­sante ontdek­king die ik enkele maanden deed zijn Quantum compu­ters. Die compu­ters zijn nog geen werke­lijk­heid maar men is het wel moge­lijk aan het maken, Een Quantum computer werkt met Qubits in plaats van met een binaire reken­wijze zoals de compu­ters die wij kennen, waar­door de Quantum compu­ters veel sneller kunnen werken. Daar zie ik wel veel toekomst in.

Hoe ziet jouw schooljaar eruit?

Diana: Ik begon begin september aan mijn laatste jaar Indu­striële Weten­schappen aan het Atlas Collega. Mijn jaar zal vooral draaien rond mijn eind­proef en het plannen van mijn leven na het middel­baar 🙂

Ik hoop nog steeds verder te kunnen gaan studeren in de medi­sche sector en daar een goede job in vinden!

Welke raad zou je willen geven aan andere jongeren?

Diana: Werken aan mezelf en zelf­ze­ker­heid opbouwen was het afge­lopen jaar belang­rijker dan ooit voor mij. Als je jezelf en je pres­ta­ties wilt verbe­teren dan moet je er voor zorgen dat je er zowel mentaal als fysiek sterk genoeg voor bent. Eerst voor jezelf zorgen is belang­rijk!

agsdix-fas fa-calendar-alt

Events

agsdix-fas fa-graduation-cap

educa-
thor

Opleiding

agsdix-smt2-local-library

Nieuws

agsdix-fas fa-chart-line

onder-
nemen

agsdix-fas fa-user-cog

Jobs

L

Pin It on Pinterest

Deel dit
X
X
X