Geslaagde Dag van de Wetenschap op Thor Park
Filter Events

26maa12:3013:00Start to Connect @Lucie RenardDe impact van een blog op een bedrijf. Content marketing

02apr12:3013:00Start to Connect @Kris BinonHow to start a community from scratch

18apr09:0017:30TechBoostCamp #6Ontdek hoe je op een simpele manier je idee vertaalt naar een business concept

23apr12:3013:00Start to Connect @Bert Scholshoe je je bedrijf onderscheidt van de concurrentie door er een authentiek merk van te maken

30apr12:3013:00Start to Connect @Tim Buckinxwereldwijd verbeteren van het dagelijks leven van mensen met epilepsie

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Met Ener­gy­Ville I en Incu­ba­Thor op kruis­snel­heid, en Ener­gy­Ville II en T2‑campus in de start van de bouw­fase, is Thor Park in Genk goed op weg om dé hotspot te worden rond duur­zame energie en tech­no­logie. Zondag 27 november – de Dag van de Weten­schap – was dan ook de goede gele­gen­heid voor een blik achter de schermen, bij voor­beeld bij Ener­gy­Ville (KU Leuven, VITO, imec en UHas­selt), waar meer dan 200 onder­zoe­kers aan ener­gie­sys­temen van morgen (batte­rij­tech­no­logie, ener­gie­af­name, elek­tri­sche motoraan­drij­ving) werken.
Verder waren er heel wat gratis work­shops voor kinderen en jongeren rond weten­schap en tech­no­logie. Incu­ba­Thor, dé plek voor start‐ups in de sector van tech­no­logie, energie & inno­vatie, zette in op een inter­ac­tief programma. Zo’n 2500 bezoe­kers, jong en oud, passeerden de info­s­tand van T2‑campus. De work­shops van onze project­part­ners RTC Limburg en TISL (STEM‐campus Sint‐Lodewijk) lokte bijzonder veel enthou­si­aste kinderen en ouders. Zelf een sleu­tel­hanger maken, een robot doen bewegen, of weten­schap­pe­lijke ener­gie­proefjes uitvoeren, dat kon alle­maal. En er was aandacht voor duur­zame ener­gie­toe­pas­singen: in de LEGO‐Education & Inno­va­tion Studio konden kinderen een venti­lator doen draaien met licht; met de leXsolar‐simulator konden de bezoe­kers expe­ri­men­teren met zonne­cellen.
Een nieuwtje van de dag: de Techniek‐ en Weten­schaps­Aca­demie telde 35.000 deel­ne­mers tot op heden. De toekomst voor tech­no­logie is weer wat mooier geworden!

 

 

Pin It on Pinterest

Deel dit
X
X