VDAB-schoolverlatersrapport: technische richting biedt mooie toekomst

22jan12:3013:00Start to Connect @Marc BeendersOntdek welke startup initiatieven er in Limburg zijn

05feb12:3013:00Start to Connect @Jo BeulsHoe verkoop ik op Bol.com en Amazon

12feb12:3013:00Start to Connect @Tom NijsenOntdek de mogelijkheden van nieuwe energie

12feb19:0022:00In de kijkerTECHtalk Digitale Transformatiehoe word ik een connected organisatie

14feb14:0016:00Bookwidgets voor leerkrachtenLeer zelf interactieve oefeningen maken op ipad, smartphones, tablet en PC.

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Je feedback is welkom

Email: redactie@T2‑campus.be

Het school­ver­la­ters­rap­port van VDAB geeft weer welke school­ver­la­ters vrij vlot een plek vonden op de arbeids­markt en wie meer moeite had in zijn of haar zoek­tocht naar een job. Conclusie? De Vlaamse arbeids­markt lijkt zich te herstellen en een tech­ni­sche rich­ting biedt zeer mooie toekomst­mo­ge­lijk­heden.
De evolutie van school­ver­la­ters uit de weten­schap­pe­lijke, tech­no­lo­gi­sche, inge­ni­eurs- en wiskun­dige rich­tingen oftewel STEM-rich­tingen wordt nader bekeken. In het rapport 2015 was er al een opval­lende daling van het aantal school­ver­la­ters uit de harde tech­ni­sche’ rich­tingen of de zoge­naamde nijver­heids­rich­tingen in zowel beroeps- als tech­nisch onder­wijs merk­baar. Ook in 2016 bleek dat er steeds minder jongeren met een tech­ni­sche achter­grond op de arbeids­markt komen. De vraag van bedrijven blijft echter groeien. VDAB wil daarom wijzen op de noden van de arbeids­markt en de mooie toekomst­mo­ge­lijk­heden van een tech­ni­sche job voor meisjes èn jongens.

Lees er meer over in het VDAB-school­ver­la­ters­rap­port 2016.

Pin It on Pinterest

Share This
X
X